Magazine

Van 1993 tot 2000 was Karel Wasch hoofdredacteur van RUIM-literair magazine.

Het tijdschrift had veel abonnees en kwam ook ruimschoots in de belangstelling door o.a. besprekingen in NRC, Volkskrant, Parool en tal van andere bladen. Beroemde schrijvers werden geïnterviewd zoals bijvoorbeeld Anna Enquist, C.O.Jellema en Simon Vinkenoog. Daarnaast waren er interessante essays over literatuur en veel poëzie en proza. Uiteindelijk kon de redactie de druk niet meer aan van het steeds verschijnen. Antiquarisch nog- soms- te koop. Hierna stortte Wasch zich snel in een nieuw project. Het literaire tijdschrift Opspraak vond het tijd, dat hij in de redactie plaatsnam. Onder de bezielende leiding van Jack Koehorst beleefde het tijdschrift een bloeiperiode. Maar een vervelend bestuur draaide de geldkraan steeds verder dicht, zodat het onwerkbaar werd.

Wasch en Agerbeek verlieten de redactie en richtten Nynade op in 2007, een blad voor Kunst & Literatuur. Karel Wasch was hoofdredacteur maar verliet in 2013 het blad, dat hierna een kwijnend bestaan leidt.

Hiernaast recenseerde Wasch tot voor kort in het glossy magazine INKT! en had hij daar een poëzierubriek. Hij verzorgde 4 jaar een rubriek in Vrije Opvoedkunst: Het kind in de literatuur. En hij schrijft recensies voor de literaire site van literairnederland.nl  Binnenkort zal hij debuteren op de site Amsterdam Centraal met een rubriek over Amsterdam & literatuur. Deze rubriek heet Inkt op de Amstel. Onlangs maakten twee studenten van de GU in Amsterdam een werkstuk over de geschiedenis van RUIM! Het is bij mij op te vragen.