Uitzendingen & Interviews

Sinds het verschijnen van zijn biografie over Dylan Thomas in 1998 wordt Wasch met grote regelmaat op de radio gevraagd voor rubrieken, invalbeurten, poëzieoptredens en interviews over zijn literaire werk.

Aanvankelijk was hij een regelmatige gast in het programma De Avonden van de VPRO. Hij kwam hierin voor de microfoon over Dylan Thomas, Kerouac en andere bespiegelingen. Later belandde hij in het programma Desmet Live , later OBA live van Theodor Holman. In dit programma verzorgde hij een rubriek over vooral Engelse en Amerikaanse literatuur. Hij had het over Salinger, Vonnegut, Bukowski, Theodore Dreiser e.v.a. Hij valt af en toe nog in bij dit programma.

Door Amsterdam FM werd hij een uur lang geïnterviewd over zijn roman. Ook wordt hij vaak gevraagd als Dichter bij de Dag door de EO op radio 1. De eerstvolgende uitzending zal plaatsvinden: dinsdag 3 april rond 15.00u. Klik hier om naar Radio 1 te luisteren. 30 november was Karel Wasch te beluisteren vanaf 20.00u op Radio Alkmaar voor een twee uur durend vraaggesprek over al zijn boeken. Dit Interview werd afgenomen door Paul Hergaarden en leverde veel positieve reacties op.3 juni is Karel Wasch te beluisteren in OVT van de VPRO over Jack Kerouac en de verfilming van On the Road.
Klik op onderstaande illustraties om oudere  opnames te bekijken:

 

1)  OBA uitzending  over Richard Yates:

 

2)  OBA uitzending  over Jack Kerouac:

 

 

 

 

 

 

 

3)  OBA uitzending  over Ted Hughes: